Karahisar Mahallesi

Karahisar Mahallesi

Coğrafi Yapısı: 
Mahallemiz Yalçın kayalıkların eteğinde kurulu geneli ikişer katlı taş ve ahşap yapılardan oluşan birbirine yaslanmış vaziyette 250 haneden oluşmaktadır. Vilayete uzaklığı 65 Km İlçeye uzaklığı 11 Km'dir. 
 
Camii:

20x20=400 m2 400 cemaat kapasiteli, çevrede eşi ve benzeri olmayan direksiz çatısı ve ahşap işçiliği ile göze çarpmaktadır. Ayrıca ahşap sermahveli kendi yöremizin taşları ile inşa edilen minaresi bir sanat eseridir. Yaklaşık 1000 metre karelik küçük birde bahçesi bulunmaktadır.

Erkek Kuran Kursu:

İki katlı taş yapı olarak inşa edilmiştir. 1.katta, yemekhane, banyo ve yatakhane bulunmaktadır. 2.katta müdür ve öğretmen odası ile dershaneler bulunmaktadır. 2000 m2 arsası içerisinde iki adet ikişer katlı lojmanı umumi WC si 1adet havuzu meyve ağaçları bulunmaktadır.

 

Kız Kuran Kursu:

İki katlı betonarme olarak inşa edilmiştir. 1. katta yatakhane yemek hane, ban yo ve WC bulunmaktadır. 2. katta ise öğretmen odası ve dershaneler bulunmaktadır . Yaklaşık 500 m bahçesi ihata duvarıyla çevrilmiş vaziyettedir. Bu binamızda öğrenci olmadığından ve tapusunun da diyanet vakfına bağışlandığından başka bir amaçla da kullandırılmalıdır.

İlköğretim Okulumuz:

Mahallemizde bulunan iki adet ilkokulumuz dan birincisi uzun yıllar 400 öğrenciyi içinde barındırıp hizmet vermiş, öğrencisizlik den ve ilgisizlik den zamana yenik düşüp kaderine terk edilerek yıkılıp gitmiştir. 1969 yılında yapılan üç derslik diğer okulumuz içinde on altı öğrencisiyle halen hizmete devam etmektedir. 


  • Nüfusu: 284
     
  • Rakım: 1150
     
  • Muhtar: Mehmet Öz Vatan
     
  • Muhtar Tel: 0537 562 4264
     
  • Ulaşım: Mahallemize ait 302 model otobüsümüz bulunmaktadır. Çevre mahallelerden kalkan minibüs ve otobüsler mahallemizin içinden geçmektedir. Mahallemiz Beyşehir'e 11 km uzaklıktadır.